Thursday, 22 November 2012

vocabulary model7


ensure the food lasts for longer.
these have harmful effects. 
the potential dangers

memastikan makanan tahan lebih lama.
ini mempunyai kesan berbahaya.
potensi bahaya
There are several reasons
 why chemicals are placed in food.
 to improve the product to the eye,
 is achieved via the use of colourings
 may otherwise not look tempting to eat.
Ada beberapa sebab
 mengapa bahan kimia yg diletakkn di dlm mknn.
 untuk memperbaiki produk untuk mata,
 dicapai melalui penggunaan pewarna
 mgkn sebaliknya tdk kelihatan menarik utk mkn.


 Another reason is to preserve the food.
 Much of the food we eat would not actually last that long
 their products have a longer shelf life.

 Satu lagi sebab adalah untuk memelihara makanan.
 Kebanyakan makanan yang kita makan sebenarnya tidak akan lepas yang panjang produk mereka mmpunyai hyt yg lbh pjg dsimpan
From this evidence,
the research is quite possibly biased
 It is common to read reports
 about possible links to various health issues
 have also been linked to problems
Dari bukti ini,
penyelidikan agak mungkin berat sebelah
 Ia adalah perkara biasa untuk membaca laporan
 tentang pautan mungkin kpd plbg isu2 kesihatan
 juga telah dikaitkan dengan masalah
To conclude,
 that these principally help the companies
 It is unlikely that this practice can be stopped,
that organic products
 will become more readily available
at reasonable prices to all
Untuk menyimpulkan,
 bhw ini terutamanya membantu syarikat-2
 Ia adlh tdk mgkn bahawa amln ini blh dihentikn
bahawa produk organik
 akan menjadi lebih mudah didapati
pada harga yang berpatutan untuk semua.

No comments:

Post a Comment