Sunday, 15 April 2018

Menjelang 1.1.18...kehilangan yang tiada ganti...

Pukul 5 pagi mataku seakan sudah puas untuk aku menyambung tidurku...

Lalu aku membersihkan diri untuk
Bertemu dengan yang Maha Pencipta... 

Awal lagi... Tak Masuk Subuh lagi..detik hatiku... Selesai solat sunat, tetiba wajah ayah terbayang di ruang  mataku... Apa pulak yg tak kena ni?  Detik hatiku... 

Membaca Surah Al mulk..  Sblm solat Subuh....

Hari ini sebelum pukul 8 pagi,  seperti biasa aku dah selesai sarapan kat gerai di sg ular... 

Rutin hari isnin, aku ada klas 8-10pagi... Di aras 2. Bk 5 subjek digital electronics...dah 8 thn tak ajar.. Byk yg terlupa...

Panjat,  Jgn tak panjat... Aras 2 ni mcm aras 3 lah, Sbb aras Bawah sekali aras 0...

Bab panjat tangga ni walaupun dah hampir separuh abad umurku,  aku mmg dah biasa... 

Seperti biasa sepanjang pengajaranku lancar ... Alhamdulillah... 


Habis klas,  fikiranku Mula berlegar tentang agenda meeting sejam lagi.. .untuk penulisan dokumen SAR (self assessment report ) untuk dihntr ke ETAC... 

Pukul 11.30 am, Sedang Aku mempengerusikan meeting pagi ini,  
Deringan telefon dlm beg membuat hatiku berdebar... 

Apasal akak sulung telefon ni? Akak k u ini baru ja pencen Bulan Mei thn lepas, bekas pengetua SMK di daerah Kerian.. .

Berdebar2 rasa hatiku... Aku mohon diri keluar dari bilik meeting ke mejaku... Ku dail no Telef√≥n akakku..  Terdengar suara lembut memberi salam...

Dia meminta ku bertenang...  Dan mengkhabarkan berita yg sgt mengejutkan. ..ayahku telah tiada...  

Thursday, 7 September 2017

Satu persatu mereka pergi...

Sayu rasa hati ini but la anak2 dah jauh dari mata... Tu la... dulu malaih nak anak banyak2.... sekarang sunyi pulak...

Pada 29 Julai yg lepas, anak yg ke 2 telah berangkat ke australia... Kemudian anakku yg pertama pulak masuk unimap... Yang tinggal anak bungsu ku yang dah form 4... Tahun depan amik SPM... Lepas tu taktau la kat mana pulak yg sorang ni nak study...

Aleh2 tinggai la aku dengan hasben ...

Sedihnya... tapi demi masa depan mereka, kurelakan ja la... Sampai bila asyik bak berkepit dgn mak ayah...kan..kan...

Dulu2 akupun camtu gak, aku anak last dlm family, jadi aku la yg last keluar masuk asrama.. form 4 masa tu, mrsm beseri perlis... 1985-1986...

Tuesday, 8 August 2017

belajar AUTOCAD 2

Aku belajar dari adik2 kaedah nak trim, cut and erase, kemudian pakai array etc...

Selain belajar line, aku jg mula belajar
1. circle
2. arc
3. ellipse

Ketiga2 yang di atas pun terdapat byk kaedah untuk melukis...






Saturday, 17 June 2017

belajar AUTOCAD

Hari ini pensyarah otai ni nak belajar AUTOCAD...

Duk kat lab ECAD senang sikit,
 pakai komputer student,
baru rasa macam student...hehe

minggu ni belaajar buat garisan udah le....




















Menjelang 1.1.18...kehilangan yang tiada ganti...

Pukul 5 pagi mataku seakan sudah puas untuk aku menyambung tidurku... Lalu aku membersihkan diri untuk Bertemu dengan yang Maha Pencip...

Popular Posts